İstanbul Ankara Arası Kampanyalı Uçak Seferleri

İstanbul Ankara Arası Kampanyalı Uçak Seferleri

İstanbul - Ankara Uçak Bileti

Türkiye’nin en büyük şehirlerinin başında gelen İstanbul ve başkent Ankara arasında her gün birçok havayolu seferi düzenlenmektedir. Şehirlerarası işlerini tamamlamak, kültürel seyahat etmek ya da aile ve arkadaş ziyareti gerçekleştirmek adına bu şehirler arası gidip gelenler, çoğunlukla havayolu seyahatini tercih etmektedir. Diğer ulaşım araçlarına nazaran oldukça hızlı olan havayolu seferleri, istenilen şehre en hızlı şekilde gitmede birincil tercih olmaktadır.

İstanbul ve Ankara arasında sefer düzenleyen havayolu firmaları, bu şehirlerde yer alan havalimanları arasında adeta mekik dokumaktadır. Her gün binlerce yolcu, bu seferler arasında gidip gelerek, bu şehirlerdeki işlerini tamamlamaktadır. Mekik dokuyan havayolu firmaları, Ankara’da Esenboğa Havalimanı’na, İstanbul’da ise İstanbul Havalimanı’na ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na yolcularını ulaştırmaktadır.

İstanbul ve Ankara arasında seyahat etmek adına havayolu firmalarından bilet satın almak isteyen yolcular, gün ve saat planlamalarını yapmalarının hemen ardından sefer aramasına başlamaktadır. Bu aşamada yolcular adına en önemli olan şey şüphesiz İstanbul Ankara uçak bileti fiyatıdır. Bir gün içerisinde birden fazla şekilde düzenlenen İstanbul ve Ankara arası havayolu seferleri için en uygun uçak bileti fiyatlandırmasını alabilmek adına www.bilet-go.com’dan bilgi edinebilirsiniz.

En Uygun Fiyatlı İstanbul Ankara Uçak Biletleri

İstanbul ve Ankara arasındaki gerçekleştirilen havayolu seferlerine yolcu olarak katılarak en hızlı şekilde seyahat süresini sonlandırmak isteyenler, bilet satın almak adına birçok araştırma yapmaktadır. Bu sırada bu güzergâh içerisindeki en uygun uçak bileti fiyatını bulmak isteyenler www.bilet-go.com adresini ziyaret etmektedir. En uygun fiyatlı İstanbul Ankara uçak biletleri fiyatlarına bu siteden ulaşabilen yolcular, kendileri adına en uygun tarihe ve saate hesaplı fiyatlara biletlerini satın alabilmektedir.

Bunun yanı sıra daha uygun fiyatlı uçak bileti alabilmenin belirli tüyoları da bulunmaktadır. Bu tüyoların başında da şüphesiz önceden satın alım gelmektedir. Uçak biletleri, uçuş saati yaklaştıkça dolum oranına göre değişebilmektedir. Bu sebeple, seyahatin gerçekleşmesinden önce uçak biletinin satın alınması tavsiye edilmektedir. Uygun uçak bileti satın almanın bir başka tüyosu da havayolu firmaları tarafından tanımlanan millerdir.

Özellikle sürekli olarak havayolu firmalarıyla seyahat edenler adına oldukça yararlı olabilen bu miller sayesinde, belirli bir uçuş sonrasında bedava ya da oldukça uygun fiyatlara uçak bileti satın alınabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra bir de belirli zamanlarda düzenlenen ya da çeşitli şekillerde elde edilebilen kampanyalı bilet seçenekleri de bulunmaktadır. Dönemsel olarak satışa sunulan kampanyalı İstanbul Ankara uçuşu biletleriyle daha uygun fiyatlara yolculuk yapılabilmektedir.

İstanbul Ankara Uçak Bilet Fiyatları | 2022

Uçak biletleri belirli koşullar altında belirlenmektedir. Bu koşulların başında da hava seferinin gerçekleştirileceği mesafe gelmektedir. Kalkış noktasıyla varış bölgesi arasındaki mesafe hesaplanarak başlıca uçak bileti fiyatı oluşturulmaktadır. Örnek olarak, İstanbul’dan Ankara’ya seyahat edecek olan yolcular, bu seferleri düzenleyen havayolu firmalarından bilet satın alacaklarında şehirlerarası mesafenin hesap edilmiş tutarları biletlerine yansıtılmaktadır.

Havayolu firmaları, uçak bilet fiyatlarını belirledikleri sırada yalnızca aradaki mesafeyi gözeterek hesap yapmamaktadır. Uçak biletlerini belirleyen bir dizi faktör bulunsa da en belirleyici etkenler;
 
  • Boş koltuk sayısı
  • Rekabet
  • Taleptir.
Havayolu taşımacılığında oluşturulacak fiyatlandırmalar ilk önce bu koşullar gözetilerek belirlenmektedir. Uçak bileti fiyatı belirlenmesinde temel olan bu üç kriterin yanı sıra dış faktörler de etkili olabilmektedir. Bunların başında da hafta sonları ve özellikle tatil günleri gelmektedir. Bu zaman dilimlerinden üç temel kriterden biri olan talep ön plana çıkmaktadır. Bu dönemler içerisinde talep diğer zaman dilimlerine nazaran oldukça artış göstermektedir. Bu sebeple hafta sonlarında ve tatil günlerinde fiyatlarda büyük bir artış gözlemlenebilmektedir.

Havayolu firmalarının bilet fiyatlarını belirledikleri sırada gözettikleri şeylerden biri de boş koltuk sayısıdır. Boş koltuk sayıları rekabet ve taleple bir tutulabilmektedir. Zira, gün içerisinde birden fazla sefer düzenleyen firmalar, daha çok talep görebilmek adına bilet fiyatlarını değiştirebilmektedir. Örnek olarak; sabah 6’da düzenlenecek bir İstanbul- Ankara seferinde boş koltuk bulunmaması adına normal fiyatlandırmadan daha hesaplı uçak bileti satın alınabilmektedir.

Uçak bileti fiyatlarını etkileyen şeylerin başında rekabet de gelmektedir. Bazı havayolu firmaları daha fazla talep görebilmek adına dönemsel ya da anlık olarak fiyatlarını düşürdüğü gözlemlenebilmektedir. Bu sıralarda talep açısından ve boş koştuk standardını daha aşağı çekmek adına firmalar bu yolu tercih edebilmektedir. Fakat bazı firmalar da lüks bir yolculuktan ödün vermeyen bir politika gözeterek, bilet fiyatlarını sabit tutmakta ve hatta arttırabilmektedir. Bu sebeple, güncel İstanbul Ankara uçak bilet fiyatlarını net bir şekilde belirlemek mümkün değildir. Bu fiyatlar, üç temel kriter olan; boş koştuk sayısı, rekabet ve talep çerçevesi içerisinde anlık ve dönemsel olarak değişiklik göstermektedir.

İstanbul Ankara Uçak Seyahati Hakkında Sıkça Sorun Sorular

İstanbul Ankara arası düzenlenen havayolu seferleri hakkında yolcuların kafasında birçok soru işareti bulunmaktadır. Bu soru işaretlerinin başında da şüphesiz uçak bileti fiyatları gelmektedir. Güncel olarak sıklıkla değişen bilet fiyatlarının yanı sıra sefer zamanları da sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. Tüm bunlar ve genel olarak İstanbul ve Ankara arasında düzenlenen uçak seferleri hakkında sıkça sorulan sorular ve yanıtları şunlardır:
 
İstanbul Ankara Arası Uçakla Kaç Saat Sürer?
İstanbul ve Ankara şehirleri arası 348,99 kilometredir. Bu şehirlerarasındaki mesafe havayoluyla 30 dakika sürebilmektedir. Fakat, uçağın bekleme anı, taksi süresi ve iniş sonrası süreci hesaba katıldığında 45 dakika ila 1 saati bulabilmektedir.
En Uygun Fiyatlı İstanbul Ankara Uçak Bileti Nereden Bulunur?
Uçak biletleri anlık ve dönemsel olarak sürekli değişmektedir. Bu değişikler sırasında en uygun fiyatlı İstanbul Ankara arası uçak biletini bulmak ve satın almak adına www.bilet-go.com’u ziyaret edebilirsiniz.
İstanbul Ankara Arası Uçuş Yapan Havayolu Firmaları Hangileridir?
İstanbul Ankara arası uçuş yapan 2 firma bulunmaktadır. Bu firmalar, AnadoluJet ve Pegasus’tur.
İstanbul'dan Ankara'ya Günlük Ortalama Kaç Uçuş Yapılıyor?
İstanbul Ankara arası havayolu seferler, Türkiye Cumhuriyeti içerisinde aktif olarak en çok trafiği bulunan uçuş seferlerinin başında gelmektedir. Bu iki şehir arasında günlük olarak ortalama 63 sefer düzenlenmektedir.